KAHVILA

kahvila.png
Kahvilatyöpaja tarjoaa kehitysvammaisille aikuisille osallisuutta edistävää päiväaikaista työpajatoimintaa kahvila-alalla. Kahvilatyöpajan toiminta on alkanut vuoden 2013 alusta. Kahvilatyöpaja tarjoaa hyvin erilaisia tehtäviä eri tavoin tukea tarvitseville ja eri koulutaustoista tuleville kehitysvammaisille.

Kahvilatyöpajan tavoite on löytää jokaiselle pajalaiselle hänen taitojaan ja mielenkiintoaan vastaavaa mielekästä työpajatoimintaa. Lyhdyn kahvilatyöpaja toimii mm. Ipi Kulmakuppilan tiloissa Kalliossa. Esivalmisteluryhmä toimii tällä hetkellä Helsingin Konalassa. Tulevaisuudessa suunnitteilla on oman kahvilan perustaminen.

Kehitysvammaisten kahvilatoiminnan kautta heidän osallisuutensa lähiympäristön ja yhteiskunnan kanssa lisääntyy.

Tehtäviin sisältyy kahvilapalvelun asiakaspalvelu- ja ruoanvalmistustehtäviä sekä kahvilapalvelun perustyötehtäviä. Kahvilatyöpajan asiakaspalvelun tehtävät muodostuvat tarjoilusta ja myyntityöstä, mm. kassakoneen käytöstä ja rahankäsittelystä. Erikoiskahveja valmistamme La Marzocco -kahvikoneella. Ruoanvalmistustehtävät sisältävät ruokien valmistusta, leipomista sekä tarjottavien tuotteiden esille laittoa.

Kahvilatyöpajan perustehtäviin kuuluu yleisestä siisteydestä huolehtiminen, omavalvonta, tavaroiden tilaaminen, vastaanottaminen ja varastoiminen sekä astiahuolto ja tiskaaminen. Kahvilatehtävissä tärkeitä ovat hyvät vuorovaikutustaidot, joita työn ohella harjoitellaan.

Tervetuloa kahvilatyöpajaan!

puh. 046 - 923 3226


kahvila(at) lyhty.fi

IPI Kulmakuppilan nettisivut löydät tästä

IPI Kulmakuppila Facebookissaasiakaspaikkatiedustelut: minna.pietikainen@lyhty.fi