KAHVILA

kahvila.png
Kahvilatyöpaja tarjoaa kehitysvammaisille aikuisille työpajapaikkoja kahvila-alalla. Kahvilatyöpajan toiminta on alkanut vuoden 2013 alusta. Kahvilatyöpaja tarjoaa hyvin erilaisia työtehtäviä eri tavoin tukea tarvitseville ja eri koulutaustoista tuleville kehitysvammaisille esimerkiksi kassatyöskentelystä pöytien siivoukseen.

Kahvilatyöpajan tavoite on löytää jokaiselle pajalaiselle hänen taitojaan vastaavaa mielekästä toimintaa. Lyhdyn kahvilatyöpaja toimii Ipi Kulmakuppilan tiloissa Kalliossa ja Kahvila Puhurissa Lauttasaaressa. Esivalmisteluryhmä toimii Helsingin Konalassa. Kehitysvammaisten kahvilatyön kautta heidän osallisuutensa lähiympäristön ja yhteiskunnan kanssa lisääntyy. Yhteiskunnallisesti tavoitteena on tehdä näkyväksi kehitysvammaisten osaamista ja vahvuuksia ja näin edistää vajaakuntoisten työllistymistä koko Suomessa.

Työhön sisältyy kahvilapalvelun asiakaspalvelu- ja ruoanvalmistustehtäviä sekä kahvilapalvelun perustyötehtäviä. Kahvilatyöpajan asiakaspalvelun tehtävät muodostuvat tarjoilusta ja myyntityöstä, mm. kassakoneen käytöstä ja rahankäsittelystä. Erikoiskahveja valmistamme La Marzocco -kahvikoneella. Ruoanvalmistustehtävät sisältävät ruokien valmistusta, leipomista sekä tarjottavien tuotteiden esillelaittoa.

Kahvilatyöpajan perustyötehtäviin kuuluu yleisestä siisteydestä huolehtiminen, omavalvonta, tavaroiden tilaaminen, vastaanottaminen ja varastoiminen sekä astiahuolto ja tiskaaminen. Kahvilatyössä tärkeitä ovat hyvät vuorovaikutustaidot, joita työn ohella harjoitellaan.

Meillä on tällä hetkellä vapaita työpajapaikkoja. Ota yhteyttä!

Tervetuloa kahvilatyöpajaan!

puh. 046 - 923 3226


kahvila(at) lyhty.fi

IPI Kulmakuppilan nettisivut löydät tästä

IPI Kulmakuppila Facebookissa

Kahvila Puhurin nettisivut löydät täältä

Kahvila Puhuri myös FacebookissaLataa hakemuslomake tästä