RADIO VALO

Radio Valo on Lyhty ry:n projekti, joka tukee suomalaisia kehitysvammaisia tuottamaan ja julkaisemaan omia ohjelmia ja oppimaan media-alan taitoja. Projektia tukee RAY. Radio Valo kouluttaa kehitysvammaisia henkilöitä ja heidän tukenaan toimivia ihmisiä ympäri Suomea. Annamme koulutusta puhelimella, sähköpostilla, tietokoneen välityksellä ja järjestämme koulutuksia vuosittain eri puolilla Suomea sekä suomeksi että ruotsiksi. Kouluttajina toimivat sekä media-alan ammattilaiset että kehitysvammaiset mediaosaajat. Tilaa Radio Valon koulutus omalle paikkakunnallesi ottamalla meihin yhteyttä!

Radio Valo auttaa kehitysvammaisia pääsemään esiin mediassa ja yhteiskunnassa. Radio Valolla on ollut oma viikoittainen ohjelma Radio Helsingissä ja ohjelmatoimintaa myös Bassoradiossa, ja ohjelmia on julkaistu myös YLE Puheella ja Lähiradiossa. Toimintaan on osallistuttu myös Kotimaa24:n toimituksissa sekä YLE:n Uutisluokassa. Pääosa Radio Valon julkaisuista julkaistaan osoitteessa www.radiovalo.fi, jonka eri kanavien kautta kehitysvammaiset ja muut tukea tarvitsevat mediatuottajat ja heidän parissaan toimivat yhteisöt voivat julkaista omaa toimitettua ohjelmaansa. Tämän lisäksi Radio Valo välittää tietoa ohjelmista ja tekijöistä sosiaalisen median kautta. Julkaise omaa ohjelmaasi Radio Valossa. Ota meihin yhteyttä!

Radio Valon toimittajat avaavat uusia näkökulmia yhteiskuntaamme yhdessä muiden kanssa. Toimintaa tukee media-alalla työskentelevien ammattilaisten tukiryhmä, johon kuuluu myös Humanistinen Ammattikorkeakoulu sekä projektin alusta alkaen mukana ollut kehitysvammaisten oma yhdistys Me Itse ry. Toiminnan myötä on muodostunut yli kolmenkymmenen suomalaisen järjestön, toimijan ja yrityksen verkosto, joka tapaa toisiaan kahdesti vuodessa. Radio Valo tukee verkoston jäseniä kouluttamalla ja konsultoimalla kehitysvammaisten osallisuuteen ja mediatoimintaan liittyen. Verkosto tekee myös yhteistyötä tapahtumien ja julkaisujen yhteydessä. Tule mukaan Radio Valon verkostoon. Lähetä meille viesti jo tänään!

Radio Valon toiminnassa on mukana ryhmiä eri puolilta Suomea ja myös ulkomailta, mm. Iso-Britanniasta, Maltalta, Tansaniasta, Taiwanista ja Norjasta. Radio Valon toiminta näkyy ja kuuluu maailmanlaajuisesti. Radio Valon Satakieli -ohjelmakonsepti on mukana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlissa yhtenä HundrED -kokonaisuuden suomalaisena oppimiseen liittyvänä innovaationa www.hundred.fi. Radio Valon, Bassoradion ja RAY:n yhteistuotanto Isäntänä Kari Aalto voitti vuoden parhaan asiakaspromootion palkinnon Radio Gaalassa vuonna 2015. Radio Valon toimintaa voi tukea omalla työpanoksellaan toimimalla Radio Valon vapaaehtoistyöntekijänä. Radio Valon tukihenkilöinä toimivat Markus Vähälä ja Tytti Viljanen, sekä alan opiskelijoita, siviilipalvelusmies ja vapaaehtoistyöntekijöitä. Tule mukaan Radio Valoon vapaaehtoistyöntekijänä, siviilipalvelukseen tai opiskelijaksi.

Tervetuloa mukaan Radio Valon toimintaan!

Projektipäällikkö Markus Vähälä puh. 050 - 3461011
Projektityöntekijä Tytti Viljanen puh. 045 - 1818228

email info (at) radiovalo.fi

facebook.com/radiovalo

@radiovalo

www.radiovalo.fi